15.3 C
Ibiza Town

Bon profit: Turrón, een echte kerstlekkernij

Moet lezen

turronHet kan je niet ontgaan zijn als je op Ibiza woont en je wel eens in de supermarkt komt: turrón. In het warenhuis El Corte Ingles in Barcelona hebben ze er zelfs een hele afdeling van. Deze van origine uit Catelonië afkomstige lekkernij is een afgeleide van het Franse Noga.

Speciaal rond de feestdagen doen Spanjaarden zich tegoed aan dit snoepgoed en om in ieders behoefte te kunnen voldoen, zijn er honderden soorten en smaken op de markt. Menig supermarkt heeft er een aparte stelling mee ingericht. turrón is snoep waarin honing en droge vruchten een geslaagde combinatie vormen. Deze nogavariant is er in verschillende samenstellingen en smaken: hard of zacht, met amandelen, hazelnoten, pijnboompitten of gekonfijte sinaasappelschil.

Wil je turrón die vrij is van gluten en conserveer- en smaakmiddelen, maak het dan zelf met het onderstaande recept:

Ingrediënten

  • 100 gr sinaasappelhoning
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gr blanke amandelen
  • 100 gr blanke hazelnoten
  • vellen rijstpapier of ouwel

Materialen

  • cakevorm

Bereiden

Klop de eiwitten van de 2 grote eieren goed stijf. De dooiers worden niet gebruikt.

Rooster de hazelnoten en de amandelen in een koekenpan op middelhoog vuur, of gedurende een half uur in de oven.

Doe de suiker en de honing in een pan.

Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook.

Haal van het vuur, klop tot de massa lijkt te verdunnen.

Spatel het eiwit erdoor, klop regelmatig en zet de pan weer op het vuur tot een toffee-achtige massa ontstaat.

Bedek de bodem van de cakevorm met ouwel of rijstpapier.

Roer de noten door de “toffee”-massa, doe het mengsel in de cakevorm.

Bedek de bovenzijde ook met ouwel.

Leg er een gewichtje op en laat een uur rusten.

Snij de turrón in vierkantjes of ruitjes.

turron

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel