Transavia toch geen prijsvechter

  • Home
  • Transavia toch geen prijsvechter

transavia-klmAMSTERDAM – Het moederbedrijf van Transavia, KLM Air France, heeft zojuist bekend gemaakt dat ze de plannen om Transavia als prijsvechter in te gaan zetten nu definitief stopzetten. Eerst was er nog sprake van uitstel tot het einde van 2014.

Air France-KLM is bereid de plannen voor een Europese prijsvechter te laten varen, als hun piloten stoppen met staken. Dat liet Air France vanavond weten. De piloten van de luchtvaartmaatschappij staken nu al tien dagen uit protest tegen plannen om een flink deel van de vluchten binnen Europa te laten uitvoeren door dochter Transavia. Op die manier wilde Air France de concurrentie aangaan met bedrijven als EasyJet en Ryanair. De piloten vrezen voor hun baan. Air France lijkt nu te zijn gezwicht voor de gevolgen van de staking. Die zorgt voor grote vertragingen. Ongeveer 60 procent van de vluchten is uitgevallen.

Het zusterbedrijf van KLM stelt nu voor de plannen voor Transavia Europe in te trekken. Air France wil wel de Franse tak van Transavia uitbreiden.

Wellicht heeft Transavia dus toch wat te vroeg ingezet met rechtstreekse wintervluchten op Ibiza, die mogelijk onderdeel waren van het nieuwe plan. Vorige week schrapte Transavia zonder een reden op te geven (meerdere verzoeken aan Transavia werden niet beantwoord) een groot aantal van de rechtstreekse wintervluchten naar het eiland en brak daarmee een eerdere belofte om de hele winter twee maal per week een vlucht uit te zullen gaan voeren. Dat besluit viel niet goed bij de pendelaars tussen Nederland en Ibiza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *