Transavia groeit met verlies

  • Home
  • Transavia groeit met verlies

transavia-klmPARIJS – Transavia is in het jaar 2014 volgens verwachting verder gegroeid. De omzet steeg met 7,3 procent naar ruim 1 miljard euro. De groei in capaciteit bleek 8,3 procent.

De low budget tak van Air France-KLM vervoerde 9,9 miljoen passagiers, 11,4 procent meer dan in 2013. Het resultaat van de maatschappij deelde echter met dertien miljoen euro naar een verlies van 36 miljoen.

Dit resultaat is volgens Transavia vooral te wijten aan extra uitgaven die verband houden met de sterke groei in Frankrijk. De groei van Transavia vond dan ook voornamelijk in dat land plaats. In Frankrijk steeg de capaciteit flink met 21 procent, bij een gemiddelde bezettingsgraad van 87 procent. In thuisland Nederland voerde Transavia de lijndienstcapaciteit met 11,8 procent op en de capaciteit op chartervluchten daalde met 4,3 procent. De algehele bezettingsgraad bleef met 89,8 procent nagenoeg gelijk aan het jaar 2013.

Binnen de Air France KLM groep blijft Transavia verreweg de snelst groeiende airline. Dit jaar groeit de capaciteit van de network airlines Air France, KLM en HOP! met 1,1 procent, bij Transavia bedraagt die groei 8 procent.

In december sloot Air France-KLM een akkoord met de pilotenvakbonden over een verdere ontwikkeling van Transavia in Frankrijk. Dit akkoord voorziet in een verdere groei van Transavia in Frankrijk in de komende vijf jaar. De groei concentreert zich vooral op vluchten vanaf de Parijse luchthaven Orly. Om de uitbreiding in gang te zetten plaatste Transavia eerder deze maand een order voor twintig extra Boeing 737-800’s. Op dit moment heeft Transavia 45 toestellen, waarvan 31 in Nederland en 14 in Frankrijk. De Franse vloot stijgt komende zomer naar 21 toestellen.

De komende jaren breidt Transavia de vloot verder uit, tot zo’n tachtig vliegtuigen in 2020. De helft daarvan zal in Nederland gestationeerd zijn, de andere helft in Frankrijk. Hoewel een aanzienlijke vlootuitbreiding is het aantal Transavia-vliegtuigen nog relatief klein ten opzichte van grote budgetmaatschappijen als easyJet en Ryanair, met elk honderden toestellen in de vloot.

Plannen voor uitbreiding van Transavia buiten Nederland en Frankrijk staan op dit moment niet in de planning. Een plan om Transavia-bases te openen in onder meer Portugal en Duitsland leidde in september tot een langdurige staking van Air France-piloten, die Air France-KLM 425 miljoen euro kostte.

Bron: luchtvaartnieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *