Transavia enquête

  • Home
  • Transavia enquête

Transavia vliegenIBIZA – Luchtvaartmaatschappij Transavia uit Nederland, dochter van KLM-Air France, is op een slimme manier een enquête gestart over rechtstreekse vluchten naar Ibiza in de winter.

Vorig jaar werd het overgrote deel van de rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Ibiza en viceversa geschrapt toen bleek dat er te weinig animo was voor de vluchten. En Transavia zegt nu gewoon weer in de wintermaanden rechtstreeks te gaan vliegen tussen de twee bestemmingen. In hun campagne worden mensen onder andere via de mail benaderd met de vraag “heb jij al geboekt voor de winter?”. In de mail wordt de potentiële boeker lekker gemaakt met bijzonder lage prijzen en wie vervolgens de pagina bezoekt met de bestemmingen, die kan zien dat er in de wintermaanden (de zomer moet nog beginnen) op dinsdag en vrijdag rechtstreeks gevlogen gaat worden.

Nu is de tactiek om de vluchten nu al te verkopen natuurlijk niets anders dan het houden van een enquête om te zien hoe groot de animo is voor dergelijke vluchten. Eerst stoelen verkopen en dan beslissen of de vluchten doorgaan, daar kan je natuurlijk niet op bouwen als je voor de komende winter plannen hebt om te gaan pendelen tussen Nederland en Ibiza…

Veel Nederlanders zijn echt nog niet vergeten dat Transavia vorig jaar koeien met gouden hoorns beloofde en vervolgens doodleuk het overgrote deel van de vluchten schrapte. Dus of deze groep nou nog voor de aanvang van de zomer al tickets gaat kopen voor een vlucht in de wintermaanden is maar zeer de twijfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *