Transavia doet aan gedeeld leed

  • Home
  • Transavia doet aan gedeeld leed
Transavia vogels
Het toestel met de vogelschade

IBIZA – Passagiers van een vlucht van Transavia van Ibiza naar Amsterdam kregen gisteren een vreemde mededeling van de gezagvoerder van het toestel. Ze gingen een tussenlanding maken op de luchthaven Gerona.

De uitleg van de piloot was dat een toestel op Gerona tijdens het opstijgen in aanvaring was gekomen met een zwerm vogels die in beide motoren van het toestel terecht waren gekomen. Het toestel kon niet naar Nederland vliegen en er werd door Transavia besloten dat de passagiers wel even opgehaald zouden worden door het toestel wat op Ibiza stond.

Het toestel op Ibiza was, ondanks de insinuatie snel tickets te kopen voor het is uitverkocht, slechts half vol. Er moet gerekend zijn op het hoofdkwartier van Transavia en de uitkomst van die berekening kan niet anders zijn geweest dan dat het goedkoper was om een toestel onderweg van Ibiza naar Amsterdam een tussenlanding te laten maken in plaats van de gestrande reizigers een hotelovernachting aan te bieden. De reizigers die waren gestrand op de luchthaven van Gerona vielen sowieso onder de regeling op schadevergoeding omdat zij meer dan drie uur vertraging opliepen.

De passagiers vanaf Ibiza hadden geen enkele keuze en werden dus gedwongen om inclusief een tussenlanding de rit uit te zitten, ten gunste van de financiën van Transavia.

Ibizavandaag beseft dat dit soort berichten zelden door dringen tot aan de media en roept iedereen op die slechte ervaringen heeft met de luchtvaartmaatschappij Transavia deze zomer op vluchten van- en naar Ibiza, dit te melden bij onze redactie. Want als ons vermoeden juist is, dan horen we tot nog toe slechts het topje van de ijsberg die ellende heet bij Transavia en dat is gezien de berichtgeving van de laatste weken al niet zo best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *