Toren Balàfia deels ingestort

  • Home
  • Toren Balàfia deels ingestort

IBIZA – De minister die verantwoordelijk is voor het Erfgoed Ibiza, David Ribas, heeft aangekondigd dat de deels ingestorte toren Balàfia hersteld zal gaan worden op kosten van de overheid. De toren moest het onderspit delven voor de storm van de afgelopen dagen.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het historische gebouw dateert uit de zeventiende eeuw en stond op de lijst van beschermd cultureel erfgoed sinds 1996. “Het is één van de paradigmatische torens gezien de locatie en we moeten snel plannen maken voor hetstel,” zegt Ribas. Toch zegt de minister ook voorzichtig dat er ook andere zaken prioriteit hebben, De schade na de afgelopen storm is enorm, vooral de infrastructuur op het eiland is ernstig beschadigd.

Samen met een aantal experts wordt er nu gekeken naar de exacte schade aan de middeleeuwse toren zodat er een begin gemaakt kan worden aan een herstelplan. Als dat plan klaar is dan zal er een begroting gemaakt gaan worden die zal worden voorgelegd aan de lokale overheid, maar ook aan de regering op het vaste land.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *