Topshow Pitbull Ushuaïa

  • Home
  • Topshow Pitbull Ushuaïa

140901_Ushuaia_Pitbull_BR_LHRH_001PLAYA D’EN BOSSA – Een volgepakt Ushuaia genoot maandagavond van een wervelende, ruim een uur durende, show van de rapper Armando Perez, beter bekend als Pitbull. Met een zeskoppige band zette de Cubaanse Amerikaan een geweldige show neer, waarin al z’n grote hits voorbij kwamen.

Armando Christian Perez (34) is geboren in Miami en zijn ouders zijn afkomstig van Cuba. Aan het begin van zijn carrière kampte hij met problemen omdat hij een blanke rapper was met blauwe ogen. Dat maakte acceptatie in het overwegend zwarte en Latijnse Florida wat lastig. Pitbull werd beïnvloed door de Miami Bass en zijn grote voorbeelden waren Celia Cruz en Willy Chirino.
Zijn ouders scheidden toen hij jong was, en zijn moeder zette hem later uit haar huis toen hij 16 was, dit omdat hij een drugsdealer was, evenals zijn vader. Hij zat op de South Miami Senior High School voor hij afstudeerde op de Miami Coral Park High School en zich ging richten op het rappen. Met alle succes van dien.

140901_Ushuaia_Pitbull_BR_LHRH_006
Foto: Hardrock Hotel Ibiza

Pitbull trad maandagavond eenmalig op in Europa en zijn aaneengeschakelde hitsuccessen zorgden voor een overvolle Ushuaia. Pitbull kennen we natuurlijk van zijn grootste hit ‘Give Me Everything’, dat hem samen met NeYo, Afrojack en Nayer een wereldwijde nummer 1 hit opleverde. Het nummer was maandag de afsluiter van de show en werd uit volle borst meegezongen. En dat gold ook voor ‘I Know You Want Me’, dat in 2009 de doorbraak van Pitbull betekende. Verder passeerden ‘Dance Again’ en ‘On The Floor’, dat Pitbull met Jennifer Lopez maakte en ‘Feel This Moment’ met Christina Aquilera.
Het pleitte voor de in Miami geboren entertainer dat hij met een zeskoppige band optrad en zich niet liet begeleide door een orkestband. Het geluid was top en dat maakte de show af. Jammer was dat Pitbull zijn meest recente hit Fireball –op 4 in de top 40- niet ten gehore bracht. Maar dat was dan ook het enige minpuntje aan de Pitbull-show.

140901_Ushuaia_Pitbull_BR_LHRH_063
Foto: Hardrock Hotel Ibiza

[tekst: Eddy Jansen, www.jansenmedia.nl]

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *