Top vijf beste restaurants voor vegan food op Ibiza

  • Home
  • Top vijf beste restaurants voor vegan food op Ibiza

Steeds meer mensen omarmen de veganistische lifestyle en Ibiza kan natuurlijk niet achter blijven met deze trend. Daarom vind je, verspreid over heel het eiland, veganistische en vegan­-friendly restaurants.  En wanneer er zoveel gave plekken en lekkere gerechten zijn om uit te kiezen, is het volhouden van een plantaardig dieet op vakantie opeens niet meer zo moeilijk.

Speciaal voor al onze vegan friends heeft Ibiza Vandaag een selectie gemaakt van de beste vegan restaurants die het eiland te bieden heeft. 

 

100% veganistisch

SIMBIOSIS

Ibiza Stad

Simbiosis was het allereerste veganistische restaurant op het eiland, en was toen het restaurant haar deuren openden in de jaren 90, een echte voorloper. De keuken van het restaurant is een samensmelting van Mediterraan,  Aziatisch, Indiaas en Mexicaans. Ook is het nog eens helemaal glutenvrij. Alles is zelf-gemaakt.- denk aan sausjes, dips en zelfs het brood. Alle ingrediënten worden ook lokaal uitgekozen. Een waar veganistisch paradijs dus.

 

WILD BEETS

Santa Eularia

De groene oasis Wild Beets in Santa Eularia is prachtig. Het restaurant is gedurende heel het jaar geopend en biedt een uitgebreid assortiment aan veganistisch eten. Internationale smaken worden hier samengebracht, maar dan wel allemaal zonder enig toegevoegde suikers. De keuken legt de nadruk op de low-carb en alle gerechten zijn glutenvrij.  Behalve in het lokale Ibiza bier, daar zitten wel gluten in.

Het restaurant is vooral erg populair door haar breakfast menu. Mijn favoriet zijn de fantastische low-carb amandel en kokosnoot havermout, en de smoked ‘not-salmon’ pancakes. Super lekker!

 

Vegan-friendly

AUBERGINE

San Miguel

Iedereen die fan is van de mediterrane keuken moet sowieso langs gaan bij Aubergine. Hoewel het restaurant niet 100% veganistisch is, biedt het een uitgebreide selectie aan veganistische opties. Er zijn zelf vegan gerechten voor op de barbecue! Alle groenten zijn geteeld en geplukt van de nabijgelegen boederijenen. Het menu verandert daarom ook per seizoen.

Aubergine onderscheidt zichzelf door de super verse producten die zij gebruiken. De combinatie van verschillende soorten smaken zal nogmaals je liefde voor de mediterrane keuken bevestigen.

 

Bambuddha

Santa Eularia

Aziatische restaurants zijn van zichzelf natuurlijk al vegan-friendly. Maar Bambuddha in het bijzonder staat bekend om haar overheerlijke vegan gerechten die lekker zijn voor jou en je non-vegan gezelschap.

Probeer hier the groene papaya salade en de miso aubergine. Of kies gewoon uit de avocado sushi rolls, the thom kha of miso soep- ook allemaal vegan!

Behalve dat je bij Bambuddha bewust eet, waan je je hier ook helemaal in de Ibiza sferen door de verfrissende cocktails en groovy tunes op de achtergrond. Reserveer snel en get ready to party!

 

Can Domigo

San Jose

Het prachtige en idyllische Can Domigo biedt een special veganistische menu aan, dat mogelijk is gemaakt door Giuseppe. Deze Italiaanse chefkok is opgeleid in een vegetarisch Michelin sterren restaurant in Milan. Het eten smaakt hier niet alleen onwijs lekker, het ziet er ook nog eens beeldig uit.

Tijdens de zomer variëren de gerechten aangezien de groentes uit eigen groentetuin komen. Het restaurant bevindt zich in een oude finca en in de bergen van San Jose. Meer romantisch dan dit wordt het echt niet- net een sprookje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *