Toeristenrecord Spanje

  • Home
  • Toeristenrecord Spanje

toeristen-toenameMADRID – Keer op keer worden de records verpletterd. Spanje is populairder dan ooit. Het nieuwe record: 31 miljoen toeristen uit het buitenland bezochten de afgelopen zomermaanden Spanje, zo maakte het Ministerie van Toerisme bekend vorige week.

Van januari tot september dit jaar bezochten 52,4 miljoen buitenlandse toeristen Spanje en dat is een toename van 7,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Spaanse minister van Industrie en Toerisme, José Manuel Soria, voorspelde dat met deze cijfers het heel waarschijnlijk is dat het record van vorig jaar, met een totaal aantal buitenlandse toeristen van 60,66 miljoen, er aan gaat. Met nog drie maanden voor het jaar eindigt, lijkt het record dichtbij.

Volgens gegevens van de toeristische organisatie Frontur zijn het de Britten die de lijst van buitenlandse toeristen aanvoeren, met op de tweede plek de Fransen. De Duitsers maken de top 3 compleet. De Fransen sprongen er uit met een explosieve groei van 11,5 procent naar een aantal van 8,3 miljoen toeristen, zegt Inspanje. Ook kwamen er 3 miljoen Italianen naar Spanje om hun vakantie te vieren; een stijging van bijna 16 procent ten opzichte van vorig jaar. Alleen de Russen laten het steeds meer afweten. Spanje is lang populair geweest bij de Russen, maar er wordt al vijf jaar op rij een daling van het aantal Russische toeristen genoteerd. Dit jaar was daarop geen uitzondering, het aantal daalde met 7,6 procent naar 12,6 miljoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *