Toeristen op Ibiza verkiezen huuraccommodatie boven hotel

  • Home
  • Toeristen op Ibiza verkiezen huuraccommodatie boven hotel

IBIZA – In de maand maart verbleef 46% van de toeristen in een huurhuis of huurappartement op Ibiza terwijl slechts 25% naar een hotel ging voor de vakantiedagen. Maar onder de toeristen die kozen voor een huurhuis, verbleef slechts 10% in een legale accommodatie. 

Hoewel Ibiza er van alles aan probeert te doen om de verhuur van illegale of niet officieel geregistreerde appartementen op het eiland tegen te gaan, blijkt dit voorlopig nog niet zo succesvol.. Volgens de krant Diario Ibiza verbleef 46% van de aangekomen toeristen op Ibiza en Formentera in de maand maart in een gehuurde accommodatie, hetzij een woning of appartement. Slechts 10% daarvan was legaal terwijl de rest dus een niet correct geregistreerde accommodatie was.

In de maand maart kwamen er 70.942 toeristen naar Ibiza en Formentera voor hun vakantie waarvan er dus 32.440 (45,7%) in een gehuurde accommodatie verbleven. Slechts 7.168 toeristen (10,1%) huurde een legale accommodatie. 18.089 (25,5%) toeristen verbleven in een hotel op een van de twee eilanden. Daarnaast maakten 13.142 (18,5%) toeristen in een eigen woning.

Wat opvalt is dat steeds minder toeristen kiezen voor een traditioneel pakketreis wanneer zij op vakantie naar Ibiza. Steeds meer toeristen regelen alles zelf.

 

Bron afbeelding: NRC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *