Toeristen geven 8 miljard uit op de Balearen

  • Home
  • Toeristen geven 8 miljard uit op de Balearen

ToeristenToeristen die in de maanden juni, juli en augustus de Balearen bezochten, hebben een bedrag van 8 miljard euro uitgegeven. Achtduizendmiljoen euro. Dat is nogal wat toch?

Dit werd vandaag verklaard door de minister van toerisme, Carlos Officer. De minister was bijzonder verheugd over dit bedrag, zeker omdat het een stijging is van iets meer dan 7 procent tenopzichte van dezelfde periode in 2012.

Het aantal toeristen wat Ibiza en Formentera bezocht bleek te zijn gestegen met 1,4 procent. Het aantal Britten steeg met 10 procent, evenals het aantal Duitsers (10,3%) en de Fransen (3,3%). Het aantal Spanjaarden wat de eilanden bezocht daalde schrikbarend met 13,9 procent. De hotels waren in juni voor 78 procent bezet, in juli 87,6 procent en de drukste maand blijkt wederom de maand augustus toen de bezettingsgraad opliep tot 93 procent. Al met al hebben de Balearen wederom geen enkele reden tot klagen, behalve dan over het feit dat de betaalde belastingen over de inkomsten met bakken tegelijk richting Madrid verdwijnen in een naar het schijnt bodemloze put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *