15.4 C
Ibiza Town

Toename aantal privé jets Ibiza

Moet lezen

prive-jetIBIZA – Als je om je heen kijkt in de clubs en op de stranden dan had je dit nieuws wel kunnen voorspellen: het aantal privé jets wat de luchthaven van Ibiza aandoet is weer gestegen.

De luchthaven van Ibiza kende een stijging van 7% van het aantal particuliere vluchten tussen april en juli, in vergelijking met dezelfde maanden van 2013. Dit maakte de beheerder AENA bekend. In totaal blijkt dat er in de vier genoemde maanden 4.767 vliegbewegingen zijn geweest.

Tijdens de maanden juni en juli bleek het aantal soortgelijke vluchten dagelijks tussen de 50 en 68 te liggen, met de pieken in de weekeinden als er meet dan 100 privé jets de luchthaven aandoen per dag.

De luchthaven van Ibiza kan 25 vliegtuigen van het type Cessna Citation (minder dan 18 meter breed) ontvangen en zes van het vliegtuigtype Gulfstream (meer dan 18 meter spanwijdte).Als al deze plekken bezet zijn, dan kunnen de privé jets wel landen om de passagiers van boord te laten, maar dan moeten ze binnen drie uur weer het luchtruim kiezen. Deze situatie doet zich vooral in augustus voor.

Mocht je zelf een keer met een privé jet willen vliegen, dan kunnen de mensen van www.ibizacare.com je helpen om het juiste toestel te kiezen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel