toegang tot Benirras beperkt

  • Home
  • toegang tot Benirras beperkt

Vanaf deze zondag is de toegang tot Benirràs beperkt tot voertuigen.

 

 

De burgemeester heeft bepaald dat alle wegen op zondag tussen 15.00 uur en 23.00 uur moeten worden afgesloten om drukte van voertuigen te vermijden.

 

De gemeenteraad van Sant Joan heeft besloten voor nog een zomer de afsluiting van alle wegen naar het strand van Benirràs op zondag, van de eerste zondag in juni tot de eerste zondag in oktober. Deze maatregel is genomen om veiligheidsredenen en om een ??alternatief toegangskanaal tot stand te brengen via reguliere lijnbussen.

 

Na “een aantal negatieve ervaringen” en “gevaarlijke situaties” die zich in het gebied hebben voorgedaan, als gevolg van de “massale toestroom van mensen en voertuigen”, heeft de gemeenteraad enkele jaren geleden deze maatregel aangenomen om de toegang tot het strand te bevorderen, maar de toegang voor voertuigen te beperken.

 

Om dit te doen, is er naast een buslijn die verschillende stranden over het hele eiland verbindt, een parkeerplaats voor voertuigen opgezet in Sa Plana en vanaf daar kunt u de bus naar Benirràs nemen.

Zoals gemeld door de lokale politie “zal de toegang voor iedereen na 15.00 uur op zondag worden beperkt, behalve voor bewoners, werknemers in het gebied of degenen die bewijzen dat ze een reservering hebben bij een restaurant in het gebied.”

 

Deze maatregel wordt niet altijd goed ontvangen, maar is effectief gebleken in het vergroten van de veiligheid in het gebied, door het te voorzien van een vlotte circulatie, wat in geval van nood of evacuaties absoluut noodzakelijk is”, aldus de gemeenteraad.

Het Consistorie heeft ook laten weten dat er werkzaamheden zullen worden uitgevoerd om te voldoen aan de verordeningen op dit gebied, en met name in datgene wat verwijst naar het gebruik en de exploitatie van de gemeentelijke stranden die het gebruik van geluidsapparatuur verbieden die de rust van het strand of andere gebruikers storen. Dit verbod, geclassificeerd als ernstig, kan leiden tot boetes voor overtreders variërend van 751 tot 1.500 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *