Tieners op Ibiza zijn gemiddeld 14 jaar wanneer zij voor het eerst alcohol drinken

  • Home
  • Tieners op Ibiza zijn gemiddeld 14 jaar wanneer zij voor het eerst alcohol drinken

Een nieuw onderzoek toont aan dat 67% van de middelbare scholieren op Ibiza alcohol consumeert, dat blijkt uit de studie van het Centrum voor Onderzoek en Preventie van Verslavend Gedrag.

De enquête werd tussen 28 november en 18 december 2017 uitgevoerd, en waar 3.797 studenten van middelbare scholen van Ibiza aan hebben mee gedaan.

De studie vroeg onder andere de leeftijd waarop de jongeren voor het eerst begonnen met het drinken van alcohol, en ook de redenen naar het consumeren van tabak en cannabis.

De gemiddelde leeftijd wanneer pubers op Ibiza beginnen met drinken is slechts 14 jaar, en blowen is 14,5. De leeftijd waarop cocaïne op het eiland begint is gemiddeld 14,9 jaar, en met XTC beginnen de tieners al wanneer zij gemiddeld 15,2 jaar zijn.

Volgens de enquête wordt de meerderheid van de jongeren via de media geïnformeerd over drugs, (56%), hun moeders (50%), internet (49%), en leraren (44%). Ten slotte geeft 22,3% van de middelbare scholieren toe dat zij nog nooit met hun ouders over het onderwerp drugs hebben gepraat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *