16 C
Ibiza Town

Temperatuur steeg gemiddeld 2 graden

Moet lezen

aemetDe gemiddelde temperatuur op de Balearen in de maanden juli en augustus is in de afgelopen 30 jaar is toegenomen met twee graden. Miquel Gili, van het staatskundig weerbureau AEMET vertelt dat er niet een aantoonbare reden is om dit te verklaren.

Vorige week woensdag tot en met zondag werd Ibiza getroffen door een hittegolf, waarvan de execta cijfers momenteel verwerkt worden door AEMET. In dit augustus werd de hoogste temperatuur bereikt op maandag de 6e met 32,9 graden. Deze waarden komen overeen met het weerstation is gevestigd in Codolar bij de luchthaven. Afgelopen zondag werrd het in Ibiza stad ook 32,9 graden. Deze temperaturen worden gemeten conform de universele meteorologische standaard die daar voor staat: 1 meter boven de zeespiegel, uit de wind en in de schaduw. Lokale metingen overstijgen die officiële vaak met gemak. Ondertussen was de 20e in juli de warmste dag, toen steeg het kwik naar 31,7 graden.

De hoeveelheid neerslag is treurig laag, maar dat is wel gebruikelijk in deze periode. Waarschijnlijk zal Ibiza net zoals andere jaren eind augustus en in september wel weer getrakteerd worden op de nodige stormen en onweersbuien, In 2010 is dit echter uitgebleven, wat dat jaar in de top 6 droogste zomers aller tijden plaatst sinds de metingen begonnen op het eiland in 1952. November 2010 daarentegen was weer de natste ooit, AEMET noteerde een neerslag van 170 liter per vierkante kilometer en dat was nog nooit eerder voorgekomen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel