Telefónica garandeert verbinding met Formentera

  • Home
  • Telefónica garandeert verbinding met Formentera

telefonicaHet telecommunicatiebedrijf Telefónica heeft na overleg met de eilandraad toegezegd dat zij garant staan voor een telefoon- en dataverbinding met het eiland Formentera. Deze uitspraak komt nadat afgelopen zomer de onderzeese kabel tot twee keer toe werd stuk getrokken door ankers van jachten en het hele eiland van communicatie werd afgesloten.

Het telefoonbedrijf deed gisteren de toezegging aan de eilandraad dat het alternatief, gebaseerd op radiogolven, voortaan permanent standby zullen zijn en in geval van nood zullen gebruikers het amper merken dat er wordt overgeschakeld naar dit noodsysteem. Een voor de hand liggende keus van het bedrijf als je weet dat iedere reparatie aan de bestaande glasvezelkabel zo rond de 500.000 euro kost. Op dit moment worden er nog steeds werkzaamheden uitgevoerd aan de kabel. Telefónica verwacht dat de werkzaamheden eind oktober zijn afgerond. De eilandraad toonde zich tevreden met de geboden oplossing en hoopt dat in de toekomst geen beroep gedaan hoeft te worden op de noodoplossing.

De economische schade die werd geleden afgelopen zomer voor ondernemers op Formentera loopt in de vele tonnen. Bankopnames, transacties met pinpassen en creditcard bleken niet mogelijk, maar ook gebruik van internet en telefonie lag dagenlang plat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *