15.3 C
Ibiza Town

Te veel lawaai bij 32 horeca zaken

Moet lezen

geluidsoverlastCitizens Movement EPIC is een bedrijf gespecialiseerd in geluidsmeting en doet deze metingen in opdracht van de overheid op 38 punten op het eiland in de gemeenten San Jose en San Antonio. Op 32 plaatsen werd een te hoog niveau geconstateerd, zo blijkt uit een rapport van het bedrijf.

Het gisteren vrijgegeven rapport toont aan dat er slechts twee horecazaken zijn die onder de gestelde norm bleven. Bij vier andere gelegenheden was een juiste meting niet mogelijk. Alle etablishimenten zijn gewaarschuwd en bij herhaling zullen er maatregelen volgen vanuit de gemeentes. De omwonenden klagen al maanden en zien hun klachten nu ondersteund door het uitgegeven rapport van het door hen ingehuurde bedrijf.

De metingen laten zien dat ten minste twee plaatselijke ondernemers in Cala Tarida de wettelijke limiet van tussen de 55 en 63 decibel overschrijden. In San Antonio vonden de controleurs twee bedrijven die voldoen aan de voorschriften. In de stad werd bij 18 bedrijven een meting gedaan die de 83 decibel voorbij ging. Meer alarmerend zijn de gegevens uit Playa den Bossa, waar bij meer dan 12 bedrijven een geluidsniveau van meer dan 92 decibel geconstateerd werd.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel