Te hoge concentratie zout in water in het zuiden

  • Home
  • Te hoge concentratie zout in water in het zuiden

installatie-aqualiaIn het zuiden van Ibiza, voornamelijk in de plaatsen Playa d´en Bossa, Es Porroig, Sant Jordi, Sant Josep, es Cubells, Can Fita en Cas Mut is de hoeveelheid chloriden zo hoog, dat het lokale waterbedrijf en de gemeente de bewoners waarschuwen het water niet te gebruiken om te koken of te drinken.

Het raadslid van Milieu van de Stad van Sant Josep, Juan Francisco Ribas Martí, erkende gisteren dat het water wat door de gemeente wordt aangeboden in het zuiden “niet kan worden gebruikt voor persoonlijke consumptie door het te drinken of er in te koken» , hoewel “het veilig gebruikt kan worden om te douchen of om kleding in te wassen of om andere dingen schoon te maken, zonder risico voor de volksgezondheid.” Aqualia, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de levering in de stad, heeft gisteren advertenties geplaatst waarin de burgers werden gewaarschuwd. In het water zitten te hoge concentraties chloriden, voornamelijk natriumchloride (zout).

Later in het jaar zullen er betere ontziltingsinstallaties in gebruik genomen worden en zal de kwaliteit van het aangeboden water aanzienlijk verbeteren. Of bewoners van het betreffende gebied tot die tijd korting krijgen op het geleverde water is onbekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *