Strengere controle bootfeesten

  • Home
  • Strengere controle bootfeesten

De Groep voor de Studie van de Natuur (GEN) heeft vandaag een beroep gedaan op de Consell van Ibiza, om de zogenaamde “boot feesten” onder een strenger toezicht te plaatsen omdat ze ernstige overlast veroorzaken aan zowel het milieu als aan de bewoners langs de kust van Ibiza.
De milieu-organisatie heeft gevraagd het Ministerie van Landbouw, Milieu en Grondgebied en Toerisme en Sport om gezamenlijk op te treden tegen de drijvende nachtclubs die de gebieden rondom Ibiza bedreigen. De gebieden dienen op basis van het Europese beleid beschermd te worden tegen overlast.

De boten varen vaak uit met soms wel honderden mensen aan boord en een volwaardige dj-geluidsinstallatie die ernstige geluidsoverlast veroorzaken.

Het GEN heeft kritiek op de route die de party boten varen omdat ze bijvoorbeeld vlak langs de kust van eilanden zoals “Es Vedra” en “es Vedranell” varen. De bescherming van deze gebieden, zoals Europa daar de eisen voor heeft gesteld, botst met deze activiteiten.
De groep merkte tevens op dat de activiteiten vaak worden waargenomen tijdens de zonsondergang en dat is precies het moment waarop veel dieren de rust zoeken om zich op de nacht voor te bereiden. Dit wordt dan bruut verstoord door honderden feestende mensen en luide disco muziek.

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *