Stranden Ibiza scoren goed

  • Home
  • Stranden Ibiza scoren goed

edreamsIBIZA – De website edreams.com deed een uitvoering onderzoek onder haar lezers om te zien hoe deze de stranden in Europa waarderen. En dan blijkt dat Spanje het heel erg goed doet, met inbegrip van Ibiza.

Van alle deelnemers aan het onderzoek koos 62 procent voor een Spaans strand wat zij als uitstekend hebben ervaren deze zomer. In de top 50 van de resultaten van het onderzoek staan 16 Spaanse stranden. Van het type 10 ranking kozen de deelnemers Palma de Mallorca, Ibiza, Malaga, Tenerife, Menorca, Lanzarote en Gran Canaria.

Echte competitie kennen de Spaanse stranden niet, want ze werden op verre afstand gevolgd door de Griekse stranden, Portugees en Italiaans, met tussen de 10% en 9% van de stemmen. Achter deze stranden maakten Turkije (5%), Frankrijk (3%), Kroatië (1%) en Bulgarije (1%) de lijst compleet.

Spanje is het land met de meeste blauwe vlaggen op de hele wereld. Er wapperen 681 blauwe vlaggen in de wind op de stranden van Spanje, die zich uitstrekken over een kustlijn van 5.000 kilometer alleen op het vaste land al. Dit is één van de langste kustlijnen van Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *