Strandbed invasie

  • Home
  • Strandbed invasie

strandbed-invasieIBIZA – Het aantal strandbedden op de stranden van Ibiza is flink uit de hand aan het lopen. Veel stranden hebben veel meer bedden dan ter plaatse is toegestaan.

Nadat het vaak al een flinke klus is om een populair strand te bereiken voor de toeristen, volgt opgaaf nummer twee en dat is het zoeken van een plek om je handdoek neer te leggen. Want grote delen van de populaire stranden worden bezet door de plastic strandbedjes.

En elk strand heeft een limiet op de vergunning staan voor het maximum aan bedjes wat er verhuurd mag worden maar, zoals dat vaak gebeurt op Ibiza, lappen de ondernemers de regels aan hun laars.

Op stranden zoals Cala Bassa kan je vrijwel onmogelijk een handdoek kwijt, volgens Diario de Ibiza. En veel lokale bewoners ergeren zich er al aan dat ze eerst al 5 euro moeten betalen voor een parkeerplaats. Ze willen dan ook niet nog eens geld betalen voor een strandbedje. De vergunning staat 310 plastic bedden toe op het strand en op een gewone maandag blijken dit er in de praktijk al 433 te zijn. Ook de grote hoeveelheid tafels van gasten die op het strand willen eten nemen natuurlijk flink wat ruimte in beslag. En waar vroeger een kleine bijzettafel werd gebruikt om bijvoorbeeld een ijsemmer op te zetten, daar worden tegenwoordig volwaardige tafels voor gebruikt; iets wat de beperkte ruimte niet ten goede komt.

Een ander geval van flagrante schending van het aantal toegestane bedden is het strand van Playa den Bossa. Er worden 2.596 bedden toegestaan en 77 dubbele, totaal dus 2.750 ligplaatsen. Een telling op maandag leerde dat het aantal gewone strandbedjes al 3.455 bleek. En er waren niet 77 dubbele bedden maar iets meer dan 100 stuks. Er zijn voornamelijk twee beachclubs die zich schuldig maken aan deze overtreding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *