Storm velt bomen en takken

  • Home
  • Storm velt bomen en takken

stormschade-23-02-2013De storm van gisteren op Ibiza kreeg het voor elkaar om twee bomen te vellen bij Es Canar en een grote tak. Deze laatste viel op een weg bij Jesus en moest door de brandweer verwijderd worden. Niemand raakte gelukkig gewond bij de incidenten.

Brandweerlieden ontvingen de eerste oproep op 10.31 uur. Twee bomen van aanzienlijke omvang waren omgestormd op de weg tussen Santa Eulalia naar Es Canar, in de buurt van de afslag naar sa Trenca.

Het hield de brandweer een uur bezig om de bomen op te ruimen en in de tussentijd regelde de lokale politie het verkeer ter plaatse. Nadat het team klaar was, reisden ze meteen af naar de calle Federico García Lorca, tussen Jezus en Cala Llonga, waar een flinke tak van een dennenboom was afgebroken en boven op een telefoonlijn was gevallen. De landeigenaar is aangesproken, hij is verantwoordelijk voor het snoeien van de boom.

Ten slotte kregen de brandweerlieden om 14.09 uur nog een bericht dat een kermisexploitant hulp nodig had. Van zijn attractie waren meerdere dakplaten losgelaten door de storm en de brandweer assisteerde bij het vastmaken van de platen, om erger te voorkomen.

Ook vandaag zal de wind weer aantrekken, de diensten blijven oplettend. Vooral op zee zal het nog flink tekeer gaan vandaag. Ibiza en Formentera blijven qua alarmfase onder de code geel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *