Stoel naar achter blijkt ergenis

  • Home
  • Stoel naar achter blijkt ergenis

vliegtuigstoel-achterenUit onderzoek van Skyscanner blijkt dat 91% van de participanten liever niet wil dat de rugleuning van de vliegtuigstoel naar achteren kan. En dan zeker niet op korte vluchten.

De ondervraagden willen dat de stoel op een korte vlucht niet meer naar achteren kan, of alleen op bepaalde momenten naar achter kan. 43 procent van de participanten vind dat ook op lange vluchten de stoel alleen op vaste tijdstippen naar achteren mag. Iets meer dan 33 procent geeft aan dat zij hinder hebben van een achteroverleunende medereiziger en slechts 3 procent zegt dat ze er een verwonding aan over hebben gehouden. Uit een ander onderzoek blijkt ook nog eens dat 70 procent van de participanten de stoel ook naar achteren zou doen als de persoon die achter hen zit zwanger zou zijn en nog eens 80 procent doet ook zijn stoel naar achteren als de persoon achter hen zwak of oud is. Reizen versterkt egoïstische of altruïstische eigenschappen van mensen. Sommige mensen geven echt alleen om hun eigen comfort, terwijl andere mensen extreem letten op het comfort van de medereiziger.

Ook stewards en stewardessen lijkt het wel fijn als de stoelleuning niet meer naar achteren mag. Uit een onderzoek van Cabincrew  kwam naar voren dat 60 procent wel eens een woordenwisseling of ruzie ontstaan als gevolg van een naar achter gezette stoel heeft meegemaakt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *