Stierenvechtpetitie aangenomen door Spanje

  • Home
  • Stierenvechtpetitie aangenomen door Spanje

toreadorHet Spaanse parlement heeft dinsdag een eerste stap genomen richting het erkennen van stierenvechten als cultureel erfgoed. De beslissing kan gevolgen hebben voor het verbod op stierenvechten dat vorig jaar in Catalonië werd ingevoerd.

Een meerderheid van de parlementariërs stemde voor het accepteren van een petitie van liefhebbers van stierenvechten om het spektakel als cultureel erfgoed te erkennen. Honderdtachtig parlementariërs stemden voor, veertig waren tegen. Maar liefst 107 parlementsleden onthielden zich van stemming.

De voorstanders van stierenvechten wisten 590 duizend handtekeningen te verzamelen, onder meer van de huidige premier Mariano Rajoy en auteur en Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa.
Om behandeld te worden door het parlement in Spanje moet een petitie door vijfhonderdduizend mensen worden ondertekend.

Een parlementaire commissie gaat nu een voorstel uitwerken om het stierenvechten de status van cultureel erfgoed toe te kennen. Naar verwachting wordt volgend jaar over het voorstel gestemd.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen zou dat betekenen dat het verbod dat sinds vorig jaar van kracht is in Catalonië niet langer zou gelden, aangezien nationale wetgeving voorrang heeft op regionale wetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *