Stierengevechten mogen weer

  • Home
  • Stierengevechten mogen weer

stierenvechten-2016MADRID – Het verbod op stierenvechten in de Spaanse regio Catalonië is donderdag door het Spaanse hooggerechtshof opgeheven. Daarmee kunnen torero’s na vier jaar weer hun kunsten laten zien in de arena, tot groot ongenoegen van dierenbeschermers. Catalonië gaat een flinke stap terug in de tijd door deze uitspraak.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het parlement van Catalonië stelde in het begin van het jaar 2012 een verbod in op het stierenvechten. De Catalaanse overheid blijkt echter geen bevoegdheid te hebben om een regionaal verbod uit te geven. Stierenvechten is in Spanje namelijk in 2013 officieel verklaard tot „immaterieel cultuurgoed.” Daarmee krijgt het stierenvechten, dat door dierenactivisten als barbaars wordt gezien, een bijzondere bescherming.

Dierenwelzijnsorganisatie PETA noemt het besluit van de Spaanse rechter een ’zwarte dag’ voor Catalonië, het gezonde verstand en stieren. „Het grondwettelijk hof van Spanje heeft de wensen van de grote meerderheid van Catalanen – die niets te maken willen hebben met bloederige stieren vechten spektakels waarin dieren herhaaldelijk tot aan de dood worden neergestoken – ondermijnd”, laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Bron: Telegraaf.nl

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *