12.8 C
Ibiza Town

Steeds meer eilanders stappen over op satelliet

Moet lezen

download-20Steeds meer bewoners van Ibiza stappen over op het gebruik van een satelliet verbinding voor hun toegang tot internet. Het oude ADSL netwerk is traag en niet betrouwbaar.

De oude ADSL techniek bestaat al meer dan 10 jaar en van enige opwaardering is geen sprake. De lijnen zijn oude en de door Telefonica beloofde snelheid van 6 Mbit download wordt nooit gehaald. De meeste gebruikers op Ibiza moeten het doen met een schamele 3 Mbit. Dat is een snelheid waarmee de meeste inwoners van Europa nog geen eens mee zouden willen uploaden.

In Europa bedraagt de gemiddelde downloadsnelheid 19,77 Mbit per seconde en op Ibiza blijven ze een heel eind achter met 3,22 Mbit. Een triest resultaat voor een eiland waar veel hightech naar toe gesleept wordt iedere zomer. In de tijd dat het eiland wordt overspoeld met toeristen blijkt dat het allemaal nog rampzaliger kan want in de maand juli bleek de snelheid zelfs onder de 3 Mbit weg te zakken en toonde het gemiddelde een absoluut dieptepunt met 2,88 Mbit.

Met deze trieste cijfers naar Telefonica stappen heeft geen enkele zin want in het vaste telefoonnetwerk wordt nauwelijks nog geld gestoken door de beheerder. In de stad wordt wel een glasvezelnetwerk uitgerold maar in de dorpen en op het platteland is er geen aandacht voor klanten.

Reden voor veel mensen op het eiland om te kiezen voor een internet verbinding die ook door de overheid en en door het leger gebruikt wordt; via de satelliet. Een internet verbinding via de satelliet is snel, betrouwbaar en op alle plaatsen beschikbaar. Overal waar een schotel neergezet kan worden, is een internet verbinding beschikbaar. De snelheid die momenteel maximaal beschikbaar is via een satelliet verbinding is 20 Mbit en dat is zeer acceptabel.

Meer informatie op www.internet-ibiza.nl

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel