Steeds meer dode dolfijnen gevonden

  • Home
  • Steeds meer dode dolfijnen gevonden

dofijnIBIZA – Op de stranden van Ibiza worden steeds meer dode dolfijnen aangetroffen. Dit maakt het ministerie van milieu vrijdagmiddag bekend.

Dit jaar alleen al werden er al elf flippers dood aangetroffen en dat zijn er al vijf meer dan in heel 2013, toen de teller bleef steken op zes. Op de stranden van de Balearen werden er in het eerste kwartaal 22 dode dolfijnen te betreuren, ten opzichte van slechts zes dode dieren in heel 2013. En hoewel de aantallen verontrustend zijn en de gang van zaken zeker in de gaten gehouden moet worden, weet het ministerie toch te melden dat er op Menorca minder dode dolfijnen zijn aangetroffen. Er wordt door het ministerie gezegd dat de aantallen nog geen speciale betekenis heeft.

De kwestie van de dode dolfijnen is veel besproken op de sociale netwerken. Veel burgers denken dat de dolfijnen om het leven zijn gekomen omdat er al is begonnen met het zoeken naar olie voor de kust van het eiland met ultrasone geluidsbommen. Toch laat de regering weten dat hiervan nog geen sprake is en de geopperde oorzaak, de geluidsgolven, vooralsnog tot het rijk der fabelen verwezen hoort te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *