15.4 C
Ibiza Town

Start- en landingsbaan bij Santa Eularia

Moet lezen

ultralightDe Consell is voornemens opdracht te geven voor de bouw van een ??vliegveld voor ultralichte vliegtuigen op 2,5 km ten westen van Santa Eularia. Dit in de omgeving van Can Marca. 

Het project behelst een oppervlakte van 14.806 m2 op het platteland land en er komt een landingsbaan, een taxibaan, een vliegtuig hangaar, alsmede de installatie van de reddings-en brandweervoertuigen en een parkeerplaats.

Concreet is de bouw en exploitatie van een vliegveld voor ultralight vliegtuigen voor recreatieve doeleinden. Maar indien gewenst kan de nieuwe luchthaven ook door grotere vliegtuigen worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor werk-vliegtuigen die worden ingezet bij brandbestrijding of redding. In feite staat het plan alleen toe om te vliegen op feestdagen en goed weer en altijd overdag. Het zou regelmatig worden gebruikt voor maximaal vijf vliegtuigen, maar af en toe kan ook worden bezocht door soortgelijke vliegtuigen van andere voorzieningen. Dit geeft een jaarlijkse telling van duizend transacties per jaar tussen maart en oktober, wanneer er betere vliegomstandigheden zijn.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel