Stakingen vertragen luchtverkeer richting Ibiza

  • Home
  • Stakingen vertragen luchtverkeer richting Ibiza

verkeerstoren-brusselIn Frankrijk is het vliegverkeer vandaag ernstig ontregeld door een staking van luchtverkeersleiders. Ongeveer de helft van alle vluchten vanaf Franse vliegvelden is getroffen. Vluchten worden geschrapt of kampen met vertraging.

De luchtverkeersleiders protesteren tegen het voornemen van de Europese Unie om het luchtruim te liberaliseren. De luchtverkeersleiders in Europa gaan nauw samenwerken en dat moet leiden tot een besparing van 5 miljard euro. De staking duurt tot en met donderdag.

De KLM schrapt de helft van de vluchten van en naar Frankrijk. Overvliegend verkeer heeft ook last van de staking en moet rekening houden met een uur vertraging.

“We verwachten dat de vluchten naar en van Frankrijk niet op een normale manier zullen verlopen”, zegt Jan Vandercruysse van Brussels Airport. “Zowel voor vluchten van Brussels Airlines, als voor de Franse maatschappijen zoals Air France, Hop maar ook Easyjet. Passagiers die vandaag, morgen of overmorgen naar Frankrijk vliegen, doen er goed aan om eerst de vluchtinformatie te controleren.”

De staking van de Franse luchtverkeersleiders duurt nog tot en met donderdag. Ze protesteren tegen de liberaliseringsplannen van de Europese Commissie.

Woensdag is er een Europese actiedag. Ook in België zijn er die dag stiptheidsacties bij Belgocontrol die voor vertragingen in het luchtverkeer kunnen zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *