Stakingen op Spaanse luchthavens

  • Home
  • Stakingen op Spaanse luchthavens

luchthaven-drukIBIZA – Op 15 Spaanse AENA-luchthavens zal op 15 en 17 augustus hoogstwaarschijnlijk worden gestaakt. De vakbond van de luchthaven-medewerkers heeft opgeroepen om beide dagen te staken.

De staking komt voort uit de onvrede van de bond omdat het proces van privatisering van AENA te snel en zonder enig overleg met de vakbonden wordt doorgedrukt. De privatisering heeft prijsverhogingen tot gevolg van de vluchten en inkrimpingen van personeel, aldus een woordvoerder van de CGT-vakbond.
De CGT vakbond heeft aangekondigd dat de luchthaven van Madrid, aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas op 15 augustus tussen 7.00 uur tot 20 uur en op 17 augustus 20 tot 24 uur stil komt te liggen.
De vakbond wil vergelijkbare acties op de 15 belangrijkste vliegvelden van Spanje, en heeft een oproep gedaan aan de luchthaven-medewerkers om te gaan staken.
Als de luchthaven-medewerkers akkoord gaan met de staking, dan zullen reizigers op de Spaanse luchthavens veel vertraging ondervinden. Het gaat om alle 15 internationale vliegvelden, mogelijk zal er op Ibiza ook gestaakt gaan worden. In elk geval dienen reizigers rekening te houden met vertragingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *