Stakingen grondpersoneel

  • Home
  • Stakingen grondpersoneel

stakingen_2016_grondpersoneelIBIZA – De afgevaardigde van de USO in Ibiza, Enrique Lorenzo, heeft opnieuw laten weten dat het grondpersoneel op de luchthaven gaat staken. Niet op initiatief van de USO, maar het personeel zelf.

De slechte arbeidsomstandigheden en het gebrek aan voldoende personeel is voor het grondpersoneel op de luchthaven van Ibiza de voornaamste reden om te gaan staken. De stakingen zijn gepland op 30 en 31 juli en op 4 en 8 augustus. Op die dagen zal er in de ochtenduren twee uur gestaakt worden, maar ook in de late middag zullen de grondmedewerkers twee uur het werk neer leggen. En als dat dwangmiddel niet voldoende blijkt dan verharden de stakingen en zullen mogelijk complete dagen gaan volgen waarbij er op de grond niet gewerkt wordt.

Vandaag zitten de werknemers en werkgevers opnieuw bij elkaar en zal de USO met harde eisen komen. Wordt daar niet aan voldaan dan volgen de eerste stakingen.

Mocht het tot stakingen komen dan voorziet zowel de USO als AEMET grote problemen op de luchthaven. Onder het grondpersoneel bevinden zich technische mensen, maar ook mensen die bijvoorbeeld de bagage van passagiers afhandelen. Vooral 30 juli kan uitdraaien op een regelrechte ramp want dat is één van de drukste zaterdagen op de luchthaven van het eiland.

Indien er sprake is van vertragingen tijdens de dagen waarop gestaakt gaat worden, dan kan je die volgen op www.ibiza-luchthaven.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *