Stakingen België

  • Home
  • Stakingen België

staking belgieBRUSSEL – Belgen die vandaag richting Ibiza willen reizen komen bedrogen uit, want het halve land ligt inmiddels plat door stakingen. 

In België is het vandaag een nationale stakingsdag. Sinds gisteravond hebben vakbonden het grootste deel van het land platgelegd uit protest tegen geplande bezuinigingen van de zittende regering. De staking duurt nog tot vanavond 22.00 uur en veroorzaakt veel overlast. De nationale staking is een opvolger van een aantal regionale stakingen die al sinds 24 november plaatsvonden. Naast de bezuinigingen demonstreren de vakbonden tegen de plannen voor het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd. Als gevolg van de staking rijden er vandaag geen bussen, treinen of trams, zijn diverse havens en wegen afgesloten en vliegen er geen vliegtuigen.

De luchthaven van Brussel meldt dat vandaag al het vliegverkeer stilligt. Luchtverkeersleiders op andere, kleinere luchthavens als Antwerpen, Oostende, Luik, Zeventem en Charleroi hebben ook het werk voor 24 uur neergelegd. Op het vliegveld van Deurne lijken alleen privévluchten te landen en op te stijgen. Vliegtuigen die op grote hoogte het Belgische luchtruim doorkruisen, worden begeleid door Europese luchtverkeersleiders. Zij hebben dus geen last van de staking. Dat geldt niet voor reizigers op de grond.Zij worden opgevangen op de vliegvelden – mits deze bereikbaar zijn.

Belgen die Ibiza willen bezoeken of terug naar huis willen zullen hun reis dus even uit moeten stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *