Staking Ryanair

  • Home
  • Staking Ryanair

De staking, opgeroepen door de vakbonden, treft ook Ibiza!

 

De vakbonden hebben een staking van zes dagen afgekondigd voor het cabinepersoneel van Ryanair om te eisen dat de luchtvaartmaatschappij de onderhandelingen hervat die al acht maanden gaande waren om “een overeenkomst en voorwaarden voor fatsoenlijk werk voor de hele arbeidskrachten”.

De stakingsdagen zijn opgeroepen voor 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli, met een duur van 24 uur, voor de tien bases die de luchtvaartmaatschappij heeft in Spanje -Madrid, Malaga, Barcelona, ????Alicante, Sevilla, Palma, Valencia, Girona, Santiago de Compostela en Ibiza.

De oproep zou worden gericht aan tussen de 1.200 en 1.400 luchtvaartpersoneel, zoals vakbondsvertegenwoordigers maandag op een persconferentie hebben uitgelegd.

De algemeen secretaris van de vakbondsafdeling bij Ryanair, Lidia Arasanz, heeft erop gewezen dat de bemanningsleden van Ryanair “derde werknemers” blijven, aangezien hun rechten “nog steeds niet worden gerespecteerd”.

Arasanz legde uit dat Ryanair “deze staking afdwong “, waarvan het doel is om weer te gaan onderhandelen en dat het bedrijf “de toepassing van fundamentele arbeidsrechten en rechterlijke uitspraken” naleeft, evenals “een overeenkomst en bepaalde voorwaarden tot fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor het hele personeelsbestand”

Zoals gemeld verliet het bedrijf afgelopen mei de onderhandelingstafel met beide vakbonden na de dreiging van stakingen deze zomer door een tiental Europese vakbonden vanwege “inbreuken in arbeidszaken die het bedrijf blijft uitvoeren”.

Het bedrijf blijft de rechten van werknemers “schenden” in alle landen waar het vestigingen in Europa heeft, en er is wijdverbreide onvrede onder de vakbonden, die “constante” communicatie onderhouden. Om deze reden is het “mogelijk” dat er gedurende het zomerseizoen meer mobilisaties in dit gebied zullen worden opgeroepen, hoewel het vanwege de verschillende wetgevingen tussen landen niet altijd mogelijk is om te coördineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *