15.4 C
Ibiza Town

Spervuur van kritiek op bosbrandbestrijding

Moet lezen

nablussen-es-cubellsIBIZA / SAN JOSE – Daags na de bosbrand bij Es Cubells die afgelopen weekend 40 hectare bos vernietigde is er een spervuur van kritiek op de bestrijding van bosbranden op Ibiza. De bewoners zijn woedend over de gang van zaken.

En dan wordt er vooral kritiek geuit op de bestrijding van het vuur vanuit de lucht. De hiervoor verantwoordelijke, het Balearen Ministerie van Milieu , moest namelijk blushelikopters uit Palma de Mallorca laten komen om de brand bij Es Cubells mede te bestrijden. En daarmee is volgens de bewoners veel tijd verloren gegaan want het duurt vanaf het moment van de opdracht totdat de helikopter met de eerste waterzak boven de brand hagt tenminste twee uur.

Politici die kritiek uitten zeggen dat ieder eiland van de Balearen moet beschikken over een blushelikopter. Op Ibiza is die alleen aanwezig tussen begin mei en eind september. Na de enorme brand in 2012 in het gebied Sa Morna zou de overheid geleerd moeten hebben maar kennelijk zijn ze gewoon op de oude voet doorgegaan. Opnieuw zullen er dus gesprekken gevoerd moeten gaan worden tussen lokale bestuurders, de deelregering van de Balearen en de Spaanse overheid.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel