Spectaculaire controle

  • Home
  • Spectaculaire controle

guardia-partybotenIBIZA – Patrouilleboten van de Guardia Civil hebben vrijdag een spectaculaire controle gehouden aan de boord van vijf partyschepen. De Guardia werd ondersteund vanuit de lucht met een helikopter.

Van de vijf schepen waren er vier afkomstig uit San Antonio en eentje uit Playa den Bossa. Van de vijf werden er drie bekeurd omdat ze bijvoorbeeld drank schonken uit kannen in plaats vanuit de fles. Ook werden er diverse zaken die de veiligheid van de passagiers aan boord moeten waarborgen, niet in orde bevonden. De helikopter was ingezet om te zien of de schepen geen zaken overboord zouden gooien, of illegaal vloeistoffen zouden lozen op zee.

De Guardia heeft nu de regels veranderd zijn en controles, in tegenstelling tot eerdere jaren, wél mogelijk zijn aangekondigd dat ze 90 procent van alle partyboten die zich in de wateren rondom Ibiza begeven nog deze zomer zullen bezoeken. Bij kleine overtredingen zullen de rederijen beboet worden maar als de overtredingen groter zijn dan gaat het schip mee op sleep en aan de ketting in de haven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *