Speciale DJ rehab geopend op Ibiza

  • Home
  • Speciale DJ rehab geopend op Ibiza

Ibiza heeft de eerste kliniek die exclusief voor DJ’s en producers is opgezet. Het gaat om een gezondheidscentrum voor personen die in het nachtleven werken, dus ook voor producers, licht dj’s etc. Het idee is ontstaan tijdens de laatste editie van de International Music Summit en kreeg meer vorming na de dood van dj en producer Avicii en de Remedy State retraite afgelopen mei.

 

De eerste dj- en producers rehab is geopend in Sant Josep en werd opgezet door producer Ben Turner, manager van o.a. Richie Hawtin en samen met Pete Tong de medeoprichter van de International Music Summit.

Een intens tempo van werk, slapeloze nachten, reizen over de hele wereld, veranderingen in schema, eenzaamheid, ongecontroleerd ego, verslavingen en depressie zijn enkele van de vele uitdagingen en moeilijkheden waarmee een dj te maken heeft. “Zelfs zonder drugs of alcohol is het niet goed om op tournee te gaan”, aldus dj Pete Tong.

Volgens een onderzoek van de Britse liefdadigheidsinstelling Help Musicians UK hebben muzikanten drie keer meer kans om te lijden aan angst en depressie.

De kliniek is gelegen in Sant Josep, is geïnspireerd door ayurveda, een traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent. Onder de activiteiten zijn oefening, slaapregulatie, fysiotherapie, voedingswaarde begeleiding en medische evaluatie.

De eerste georganiseerde retraite was afgelopen mei (Remedy State) en bestond uit biologische maaltijden, consulten met een arts, een voedingsdeskundige, een therapeut, een coach en natuurwandelingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *