Spanje nummer één vakantieland

  • Home
  • Spanje nummer één vakantieland

ineedspainIn 2013 kwamen 60,6 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje. Dit betekent een stijging van 5,6 procent ten opzichte van 2012 en met dit aantal is een nieuw record bereikt.

Dit blijkt uit gegevens van het Spaanse ministerie van Toerisme. De meeste toeristen, 14,3 miljoen, kwamen uit Groot Brittannië. Het aantal Britten die Spanje bezochten steeg met 5,3 procent. Op de tweede plaats volgen Duitsers met 9,9 miljoen, een stijging van 5,8 procent. De derde plek wordt bezet door de Fransen met 9,5 miljoen (+6,9%). Opvallend is het het aantal Russen dat koos voor Spanje als vakantiebestemming is gestegen met 31,6 procent tot een totaal van 1,58 miljoen. Het aantal toeristen uit Scandinavische landen nam eveneens spectaculair toe met 16,9 procent. Hetzelfde geldt voor Belgen, hier groeide het aantal met ruim 10 procent.

Het toerisme vormt met 10,9 procent van het bruto binnenlands product in 2012 een belangrijke factor in de Spaansse economie. Niet aleen qua inkomsten is de sector belangrijk, maar ook wat de werkgelegenheid betreft. Van alle banen in Spanje is bijna 12 procent gerelateerd aan het toerisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *