13.9 C
Ibiza Town

“Spanje is het volgende Duitsland”

Moet lezen

spanje-economieSpanje zal de positie van Duitsland innemen als de sterke man van Europa als gevolg van de exportpositie die verder verbetert.

Dat zeggen analisten van Morgan Stanley. ‘In Spanje, waar werknemerskosten dalen door de recessie en hervormingen, en waar de export floreert, is op weg om de ‘next Germany’ binnen de eurozone te worden’, aldus analisten Joachim Fels en Sung Woen Kang in een wekelijkse nieuwsbrief.


Duitsland, dat wordt geholpen door superlage rentestanden, stijgende loonkosten en oplopende vastgoedprijzen, zal een verbetering van de binnenlandse vraag zien, maar de externe concurrentiepositie zien verslechteren.

Fels zei tegen CNBC dat Spanje nog drie tot vijf jaar nodig zal hebben om Duitsland bij te halen als een exportgeleide economie, want de fiscale en structurele hervormingen hebben tijd nodig om effect te hebben.

Voor hogere loonkosten in Spanje hoeft niet gevreesd te worden, zelfs niet als de economie herstelt van de recessie, omdat ‘de werkloosheid de komende jaren hoog zal zijn’.

Bron artikel: fondsnieuws.nl

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel