Spanje heeft de beste betaalde selectie

  • Home
  • Spanje heeft de beste betaalde selectie

Nederland SpanjeMADRID – Het Spaanse nationale voetbal elftal is de best betaalde selectie van alle 32 landen die deelnemen in de eindronde van het wereld kampioenschap voetbal in Brazilië deze zomer.

Dit Italiaanse sportmarketingbureau Euromericas Sport Marketing berekende dit en publiceerde het op haar website. Samen zijn de Spaanse spelers goed voor 734 miljoen euro. Na Spanje volgen de Braziliaanse spelers die bij elkaar opgeteld goed zijn voor 708 miljoen euro, Argentinië (597 miljoen euro) en Duitsland (591 miljoen euro). Het elftal van Louis van Gaal staat op een 14e plek met een totale waarde van 191 miljoen euro.

Opvallend is dat de Belgen op een vijfde plaats staan. Het nationale elftal van België, de rode duivels, vertegenwoordigt opgeteld een waarde van 487 miljoen euro. De Iraanse selectie staat helemaal onderaan met een totaal van 22,5 miljoen euro.

De bookmakers wereldwijd voorspellen allemaal dat thuisland Brazilië er met de wereldcup vandoor gaat. Wie een euro inzet op Nederland, krijgt er gemiddeld 25 uitgekeerd als Oranje wereldkampioen wordt.

bookmakers-wk-2014
Bij winst oranje: 1: 25
Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *