Spanje één van de armste landen van de EU

  • Home
  • Spanje één van de armste landen van de EU

armoede-spanjeSpanjaarden hebben naast Roemenen, Bulgaren en Grieken de grootste kans op armoede van alle Europese Unie landen, zo blijkt uit de zojuist verschenen cijfers van een rapport van Eurostat.

Eurostat baseert haar cijfers in het rapport op metingen gedaan in 2011. Het risico op armoede in in Spanje 22 procent, tegenover een gemiddelde van 17 procent in de EU. Tsjechië (10%), Nederland (11%) en Oostenrijk, Denemarken en Slowakije (13%) zijn de Lid-Staten waar de bevolking de minste kans op armoede heeft.

Daarnaast bevindt 3,9% van de Spaanse bevolking (onder het EU-gemiddelde van 8,8%) zich in een situatie van ernstige materiële deprivatie, dat wil zeggen dat ze zich niet langer kunnen veroorloven om hun rekeningen te betalen, of om de verwarming thuis aan te zetten. Bulgarije (44%) en Letland (31%) hebben de hoogste percentages van de bevolking die zich in ernstige materiële deprivatie bevinden, tegen Luxemburg en Zweden (1%) als laagste.  In 2011 werden de hoogste percentages van de bevolking met een risico op armoede of sociale uitsluiting geregistreerd in Bulgarije (49%), Roemenië en Letland (40%), Litouwen (33%) en Griekenland en Hongarije (31%). Het laagst in de Tsjechische Republiek (15%), Nederland en Zweden (16%) en Luxemburg en Oostenrijk (17%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *