Spaans koningshuis wist van fraude

  • Home
  • Spaans koningshuis wist van fraude

UrdangarinEen aantal verschillende leden van de Spaanse koninklijke familie zouden af hebben geweten van de fraude waar Iñaki Urdangarin, de schoonzoon van de koning van Spanje, momenteel van wordt verdacht. Diego Torres, de zakenpartner van Urdangarin en medeverdachte in de fraudezaak, verklaarde vandaag voor de rechter zelfs dat Prinses Cristina een belangrijke rol in de fraudezaak van haar man zou hebben gespeeld.

Spaanse media melden dat Torres in de rechtbank een boekje heeft opengedaan over de rol van de koninklijke familie in het fraudeschandaal. Hij zou daarbij een envelop met documenten aan de rechter hebben overhandigd. Dat meldt de NOS. Prinses Cristina, de vrouw van Urdangarin, zou als lid van de directie hebben afgeweten van de fraude.

Torres verklaarde dat de adviseur van de prinses bij vergaderingen aanwezig was en daar ook een belangrijke rol speelde. De schoonzoon van de Spaanse koning staat al jaren onder verdenking. In de jaren dat hij verbonden was aan het Nóos instituut, een non-profit organisatie die evenementen organiseert en advies geeft over sport, zou hij publiek geld hebben weggesluisd naar eigen rekeningen.

Onlangs werd al bekend dat Urdangarin en Torres het geld moeten terugbetalen. De twee hadden tot vorige week de tijd om 8,1 miljoen euro te vergoeden, maar lieten de deadline voor het betalen verlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *