Softdrugsbeleid in Spanje

  • Home
  • Softdrugsbeleid in Spanje

bestuurder-cannabisIBIZA – De kenners en gebruikers van softdrugs weten dat er op het eiland voldoende te koop is als je daar interesse in hebt. Maar toch zijn er altijd eigenwijze mensen die het liever zelf meenemen. En als het goed gaat dan voorzie je op een goedkope manier in je behoefte. Maar wat als het fout gaat?

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Als je in Spanje gepakt wordt tijdens het gebruik van- of als jet het bezit bent van softdrugs (cannabis), reken er dan op dat je administratiefrechtelijk gestraft zult worden. De politie doet dit af met een boete, want het softdrugsbeleid is net zoals in de meeste landen van Europa soepel te noemen.

Het vergaren, vervoeren of verkopen van softdrugs is echter een ander verhaal. Dit wordt strafrechtelijk behandeld. En de straffen zijn niet mis in Spanje. Nu mogen Nederlanders in sommige gevallen hun straf uitzitten in hun eigen land. En als dat mag dan wordt de hoogte van de straf vergelijken met de straf die je voor een soortgelijk vergrijp in Nederland gekregen zou kunnen hebben en die periode moet je dan uitzitten. Maar de procedure voor de aanvraag van het uitzitten van een door de Spaanse rechter opgelegde straf in Nederland vergt veel tijd en kost je ook veel geld.

Conclusie: áls je dan al softdrugs wilt gebruiken op het eiland, laat het dan uit je hoofd om het zelf mee te brengen en koop het lokaal. Er zijn ontelbaar veel cannabis kwekers op het eiland die een goede kwaliteit wiet leveren en er zijn ook genoeg durfallen die hasj naar het eiland smokkelen uit Marokko.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *