Snelheid naar 130

  • Home
  • Snelheid naar 130

maximaal 130MADRID – Na een lange periode van discussie en onderhandeling, wordt verwacht dat de maximumsnelheid op sommige snelwegen in Spanje uiteindelijk zal worden verhoogd tot 130 kilometer per uur.

Handig om te weten als je voornemens bent om met de auto naar Ibiza te komen deze zomer. De dienst verkeer heeft details van het nieuwe plan bekend gemaakt en zal binnenkort tot publicatie overgaan in de Staatscourant. Naar wat nu blijkt wordt de snelheid echter slechts verhoogd op 1.500 kilometer snelweg en dat is ongeveer 1% van het totale wegennet van Spanje.

Iemand blij maken met een dode mus heet dat. De reden dat er zo weinig van het netwerk opgewaardeerd wordt met een hogere maximumsnelheid is dat de verhoging uitsluitend kan worden doorgevoerd als het wegen zijn met een lage ongevallenfrequentie, een goede layout en in ook moeten de wegen geschikt zijn voor duidelijke indicatie van de nieuwe snelheid. En dat zijn er niet zoveel. Op de snelwegen waar het straks niet is aangegeven blijft een maximale snelheid van 120 kilometer per uur gelden. Je mag dus alleen 130 daar waar het is aangegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *