Sloeg de politie Luke dood? [video]

  • Home
  • Sloeg de politie Luke dood? [video]

luke-rhodenSAN ANTONIO – De politie van San Antonio is in opspraak geraakt door een incident in de stad. Bij het hotel Ibiza Rocks was iemand van het balkon van de eerste etage gesprongen. Kort na zijn sprong is de 25 jarige Brit overleden. Maar niet aan zijn verwondingen, zoals de kranten vermelden.
Update 05-09-2014, 8:30: video toegevoegd

Getuigen spreken over een brute mishandeling door de politie ter plaatse terwijl de Brit met handen en voeten vastgebonden lag. Diezelfde getuigen wijten de dood van Luke Rhoden, voormalig rugby speler, dan ook niet aan de sprong van het balkon, maar ten gevolge van de mishandeling door de politie. Op de sociale media wordt er gevraagd naar mogelijke videobeelden gemaakt door omstanders.

De politie was afgekomen op een melding van overlast bij het hotel en er ontstond een worsteling met het slachtoffer. Volgens ooggetuigen sloegen zeker vijf agenten op de jongen in met hun wapenstokken en duurde het zeker een half uur voor de ambulance ter plaatse was. Korte tijd later overleed het slachtoffer.

Autopsie zal nu de exacte doodsoorzaak moeten aanwijzen. Eerder schreef de lokale media dat de jongen onder invloed was van drugs of alcohol of beide.

De Britse krant de Independent besteedde aandacht aan de zaak. En op Facebook is de zaak vooral onder de aandacht in de groep Ibiza Winter Residents.

Luke Rhodes getuige
Een getuige doet haar verhaal op Facebook

De onderstaande video is op internet verschenen. Een getuige filmde de aanhouding. De video laat zien dat er in dit deel van de aanhouding zeker geen sprake was van excessief gewelddadig gedrag van de politie op Ibiza.

[embedplusvideo height=”526″ width=”800″ editlink=”http://bit.ly/1uCKUOD” standard=”http://www.youtube.com/v/8xZGTvBiOz4?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=8xZGTvBiOz4&width=800&height=526&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9613″ /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *