Slechte omzetten door slecht weer

  • Home
  • Slechte omzetten door slecht weer

salinas-strand-septemberIBIZA – Stormen en slecht weer in eind augustus en de eerste helft van september hebben gezorgd voor slechte omzetten bij veel bedrijven op de stranden van het Ses Salines Natuurpark (Migjorn en Cavallet).

Joan Cardona, voorzitter van de vereniging van bedrijven uit het park en eigenaar van Ibifor, zegt dat het slechte weer de ondernemers veel geld heeft gekost. Vooral de hoosbuien eind augustus hebben veel invloed gehad. De stranden liggen dan afgeladen vol in die periode en nu daalden de omzetten naar bij nul. Het einde van het seizoen is nog nooit zo slecht geweest volgens Cardona.

Ibifor rechtstreeks exploiteert het parkeerterrein bij het strand van Ses Salines, de strandbedjes en huurt de restaurants. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor het toezicht op het strand.

Na een goede juli en augustus, met uitzondering van de laatste week, is de omzet omzet aanzienlijk gedaald in september, volgens Cardona. Hij zegt dat er vele dagen zijn geweest met amper een euro omzet. In de eerste 18 dagen van september was er slechts één dag dat er maximaal gedraaid werd. Als het niet regende, dan waaide het wel te hard.

Cardona legt uit dat “er een enorme hoeveelheid geld omgaat” in de betaling van het personeel bestaande uit 400 mensen in alle zaken op Migjorn en Cavallet (restaurants, bedjes, beveiliging, schoonmaak, parkeren) en andere kosten, zoals de betaling van de bijdrage, de huur en rekeningen van leveranciers.

[googlemap lat=”38.839273062351445″ lng=”1.394791603088379″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”14″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.839273,1.394792[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *