Slecht weer, wat nu?

  • Home
  • Slecht weer, wat nu?

slecht-weerIBIZA – Donkere (regen)wolken pakken zich momenteel samen boven Ibiza. Dat maakt het strand een stukje minder leuk, maar is ook niet meteen een reden om in de stress te schieten als je hier op vakantie bent.

Ibiza heeft meer dan alleen strand, zon en zee. Tijdens je verblijf op Ibiza kan je met een mindere dag zoals vandaag natuurlijk toch nog van alles ondernemen. Ibiza-Stad bijvoorbeeld, deze oude vesting staat sinds 1999 op de wereld erfgoed lijst van UNESCO en is absoluut een bezoek waard. En ook als er veel bewolking is zijn de ontelbare restaurantjes gewoon open voor een heerlijke lunch.

Daar heb je ze weer, de grotten. Op 20km van Ibiza kan je de Grotten van Can Marçá bezoeken, een leuk uitstapje. De grotten liggen vlakbij de haven van San Miguel en er zijn meer dan 100.000 jaar oude fossielen en stalagmieten te vinden. Tijdens de rondleiding wordt het fosfor in de grot duidelijk als de lichten gedoofd worden door de gids.

De natuur in. Het eiland telt twee natuurparken, Las Salinas en Cala d´hort. Twee interessante parken met grote ecologische waarde voor het eiland. Breng hier een dagje door tijdens je verblijf op Ibiza en geniet van de schoonheid van het eiland. Je zult er geen spijt van krijgen.

Formentera. Ongetwijfeld heb je er al veel over gelezen over dit prachtige zustereiland van Ibiza. En vandaag is een perfecte dag om er eens heen te varen. Een kaartje koop je ter plekke in de haven aan de boulevard waar ook Burger King te vinden is.

Shoppen. In Santa Eularia verblijven over het algemeen wat oudere mensen, maar dat neemt niet weg dat deze badplaats bol staat van de leuke winkeltjes. Kan je meteen koffie drinken op het plein voor het stadhuis, wat onlangs geheel is vernieuwd met onder andere een prachtige fontein. De straat er tegenover wordt door de lokale bewoners de Ramblas genoemd, met een knipoog naar de beroemde straat in Barcelona.

En als het bovenstaande je echt allemaal niet kan boeien, dan reis je af naar La Sirena in Playa den Bossa en investeer je een paar tientjes in de nieuwste rage, Loomen.

Tot slot goed nieuws, het is vandaag ellende, maar na regen komt zonneschijn! Morgen 32 graden zon, jiha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *