Slangen op Ibiza

  • Home
  • Slangen op Ibiza

slang-eulariaVorig jaar kregen we nogal wat meldingen van slangen op Ibiza. Deze reptielen komen van nature niet voor op het eiland, maar liften mee in de vele bomen die de tuincentra importeren. Vooral olijfbomen zijn een gewilde plek voor de glibbers.

Gedurende de reis verstoppen de slangen zich diep in de bomen in spleten of gaten. Vervolgens komen ze tevoorschijn als de boom een tijdje rustig staat, of als de beestjes honger krijgen. Over het algemeen zijn het soorten die niet giftig zijn en zichzelf voortplanten is iets wat lastig gaat bij het gebrek aan soortgenoten. Toch is het bekend dat wanneer er eenmaal slangen in de gelegenheid zijn geweest zich wél voor te planten, ze ook snel in aantal groeien. Omdat het weer de reptielen inmiddels uit hun winterslaap haalt, is het niet een kwestie of, maar wanneer de eerste slangen melding een feit is. Ibizavandaag wil net als vorig jaar weer een slangenkaart publiceren met daarop precies de aangetroffen soort, bij voorkeur met een foto.

Heb je een slang gezien, maak er dan een foto van en stuur deze naar ons! Behalve dat onze lezers het graag zien, kunnen we wellicht ook een beeld scheppen hoe serieus we de woeste verhalen die het eiland rond gaan nu echt moeten nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *