Slangen gevangen in 2016

  • Home
  • Slangen gevangen in 2016

Ibiza – 312 slangen gevangen in Formentera en 478 in Ibiza tijdens 2016

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Gedurende 2016 zijn er 312 slangen gevangen in Formentera en 478 in Ibiza, dat is een heel goed resultaat, zo beschrijft de algemeen directeur van natuurgebieden en biodiversiteit, Miquel Mir.

Er is een bedankbrief gestuurd aan de betrokken vrijwilligers die helpen bij de controle op het project.  Het project ‘slang’ waaraan zij hebben deelgenomen is opgezet in samenwerking met het COFIB (Consortium voor het herstel van Fauna van de Balearen), de gemeenteraden van Ibiza en Formentera, het ministerie van Landbouw en Visserij, Voedsel en Milieu, de gemeentes Santa Eulària en Sant Joan en de Milieu inspectie.

Het ministerie van Milieu, Landbouw en Visserij is van mening dat er nog steeds verbetering en uitbreiding van de zogenoemde ‘vang’ systemen en controletaken mogelijk is, om het werk van de mensen die betrokken zijn bij het project te vergemakkelijken.

“De steun en betrokkenheid van de bevolking van het eiland is essentieel, en dit is aangetoond, aangezien de beheersing van invasieve soorten niet de verantwoordelijkheid kan zijn van het bestuur, en niet kan slagen zonder de deelname van de lokale bevolking”.

Zelfs de kooien waar de slagen niet worden opgesloten blijken nuttig te zijn. Deze kooien hebben geholpen om de gebieden te bepalen die grote prioriteit hebben. In deze gebieden is extra waakzaamheid wat hopelijk zal leiden tot een vermindering van de slangen populaties ten behoeve van de beschermde soorten op het eiland.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *