Sinkhole slokt Ibiza op

  • Home
  • Sinkhole slokt Ibiza op
sinkhole
Foto: Toni Escobar

IBIZA -Op de Paseo Juan Carlos I is een zogenaamd sinkhole ontstaan ter hoogte van het Ibiza Gran Hotel. Om te voorkomen dat het hele eiland wordt opgeslokt, is er een bedrijf ingeschakeld wat erger moet voorkomen.

De werkzaamheden ter plaatse bevatten het vullen van drie holtes onder de brug over de beek sa Llavanera en daarvoor zijn zelfs duikers ingeschakeld. Het verkeer ter plaatse kan niet langs de werkzaamheden en wordt omgeleid. De holtes worden gevuld met beton en er wordt een muur geplaatst tussen de boulevard en het havengebied. Ook het trottoir zal vernieuwd moeten worden. De werkzaamheden duren naar verwachting nog tot het einde van de volgende week en de kosten worden geraamd op € 16.000.-.

Naast dit sinkhole is er nog een ander groot gat naast de haven van Marina Ibiza, met een diameter van 15 meter. Dit wordt veroorzaakt door de vochtigheid van een afvoerkanaal wat in zee mondt. Dit gat ontstond al acht maanden geleden en is door de gemeente omheind om te voorkomen dat er mensen of voertuigen in terecht komen. De afdeling Water Resources van de overheid van de Balearen is hiervoor verantwoordelijk en deze heeft een bedrijf ingesteld om later de boel te herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *