15 C
Ibiza Town

September bovengemiddeld warm

Moet lezen

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

Ses Salinas

hittegolf-ibizaIBIZA – De maand september in 2014 op Ibiza was een “zeer warme” maand met een gemiddelde temperatuur van 24,4 graden Celsius. Dat is 2,3 graden boven normaal.

Daarnaast blijkt dat de maand goed is voor historische records in steden zoals San Juan. In de maand september waren, met name in de eerste drie weken, temperaturen van ver boven de 30 graden eerder regel dan uitzondering. Uiteindlijk bleek de maand goed voor een aantal records. In de stad Ibiza bleef het 23,5 graden gemiddeld, terwijl het vorige record in 2004 werd gevestigd. Toen werd het nog 23 graden over het etmaal gezien.

De warmste dag werd op 12 september geregistreerd met een maximale dagtemperatuur van 39,6 graden. Toch kwam de zomer tot een abrupt eind op 22 september want toen daalden de waarden plotseling naar normaal en dat leek bijzonder koud.

De regenval is bijzonder geweest in de maand september: in de laatste 10 dagen viel er 81,2 liter per vierkante meter in San Antonio, in vergelijking met 52,3 normaal in de hele maand en 43,7 op de luchthaven, in vergelijking met 42,7 gedurende de hele maand september normaal.

Na een droogte die het eiland bijna vier maanden in de greep hield, blijkt dat september 30 procent natter was dan normaal. Op 22 september viel er 63 liter per vierkante meter in Santa Eularia en op 25 september was er een ware wolkbreuk in Ibiza stad; daar viel 81,6 liter per vierkante meter die dag.

Ook bijzonder waren een aantal waterhozen die te zien waren op 24 september voor de kust van Cala Jondal.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!